plugg och plugg

Jag vet att jag inte har skrivit något på länge och jag har faktiskt inte riktigt tid med det just nu, har en examinationsuppgift och två tentor som allt ska vara inne och ske nästa vecka så just nu har jag fullt upp med att försöka hinna göra något och allt samtidigt så önska mig lycka till så återkommer jag om jag får tid över eller när allting är gjort.  

språk

Det är irriterande att människor inte kan engelska. Visst, alla kanske inte behöver vara bra på att prata men ändå kunna göra sig förstådd. Det finns nog inget som kan göra mig så irriterad som människor som inte förstår, även om man pekar och verkligen gör sitt yttersta för att få dem att förstå och det enda de kan fråga är om jag kan ryska, tyska, spanska, franska och italienska.

Det kan vara så enkla saker som att försöka beskriva vägen för dem när de bara ska gå upp vänster och de inte kan förstå, försöka förklara hur sightseeingen går till eller var man kan ta OTT bussarna. 

Det skulle vara så mycket bättre om alla i hela världen pratade ett och samma språk, exempelvis engelska.


söta

Så söta!


hugger i sten

Jag dricker glögg
Med balkong dörren öppen inatt
Jag är så trött på alla mail och koder
Jag vill ha dig här på riktigt inatt
Och suga liv ur din halspulsåder
För en doft av sommarens sista dagar
När vinden blåser in ifrån England

Som du sa det kan vara svårt att bli riktigt nöjd
Det är så lätt att fantisera
Och mina tankar och minnen står mig upp i halsen
Men mycket, ja mycket vill ha mera
Jag har kvar av sommarn du behagar
Om du behagar komma hem från England
Jag har väl knappast lärt mig nåt sen sist
Nej inte jag
Men dina ord ligger och gnager här dag efter dag

gammal?

Det som kommer härnäst är maskerad för att fira min och Sofies 21-års dag. Idag är det torsdag vilket betyder att det nu är två dagar kvar tills det är dags att vara gammal och inte längre förnyas(enligt Saras arbetskamrat). Känns lite skrämmande att bli äldre nu för tiden, förut var det så mycket lättare, inte lika mycket ansvar och man kunde göra det som föll en in utan att behöva tänka så mycket. Med åldern kommer mer och mer ansvar för varje år. Nu är jag snart 21 och det är roligt i och med att det då är lagligt att dricka i USA(vilket måste ske nästa sommar tycker jag, fast då är jag 22). När man skaffar lägenhet eller har pluggat klart kommer det nytt ansvar.  När man får barn får man det största ansvaret av allt, att bli en bra förälder och se till så att barnet växer upp och blir en bra människa. Hjälp säger jag.


hmm

Hur ska man tolka du och jag sedan en glad gubbe om man bestämmer att man ska träffas? Antingen så kan det vara du och jag som något gulligt eller så är det bara att du och jag ska ses fast det är lite svårt att tolka.

Killar är mystiska ibland.

dejt

Varför måste man verkligen kalla det en dejt? Det blir bara jobbigt med pressen som skapas och förväntningarna på vad som ska hända, vad man ska prata om och så vidare.

Jag tycker nog inte om att dejta, det är överskattat och jobbigt, känns mycket skönare att  bara säga att man ska träffas och hitta på något. Då försvinner alla krav och man kan ta det lugnt och umgås, utan press.


hemma efter en härlig resa

Vår resa till Holland har varit riktigt rolig och bra. Vet inte vad jag ska säga om den för det har hänt så mycket och det är svårt att veta var jag ska börja.

Själva intrycket är att det var mycket droger men vad förväntar man sig i ett land där det är lagligt? I början hade jag rätt svårt för det där med att vara ute och folk tar droger runt en men i slutet av veckan så var det "normalt" att känna doften av gräs runt sig eller att se någon stå med en joint.

Första dagen vi kom så var det Queensnight och en fest på något ställe som hade med märket Heineken att göra. Innan man kom in på vissa ställen som var lite större så sökte de igenom fickor och allt för att se om man hade något vapen på sig, det kändes lite obehagligt. Folk gick omkring med solglasögon på sig inne och det gick även att köpa detta. Vi frågade varför för att få svaret att antingen så är det knarklangare eller så har de tagit typ kokain och då fick man inte dricka alkohol så då hade de på sig dem för att folk inte skulle se att de hade tagit kokain.

Andra dagen var det Queensday och detta innebär att alla ska använda orange och det är fest i Amsterdam. Det var så mycket folk ute att det knappt gick att komma fram vissa stunder. Vi stod ute på något torg och drack innan vi skulle gå hem och fortsätta festa. Eftersom det var så mycket folk tappade jag bort Sara på vägen till att hon skulle hoppa bungeejump så vi möttes hemma hos Jeroen och Oliver istället. Det blev en tidig kväll och efter att ha festat i cirka 13 timmar fick det vara nog.


Den tredje dagen vaknade vi upp och eftersom det var fint väder så skulle vi först till stranden men det blev ändrade planer och vi gick till en park för att ha det mysigt med lite vin och trevligt sällskap. På kvällen var det dags att gå ut och denna gång till en bar. Den här baren var dock grym och vi festade och hade nog en av de bästa kvällarna.

Fjärde dagen gick vi upp rätt tidigt (som alla andra dagar vi var där) elle ja, runt 12 men vi gick aldrig och la oss innan 6. Denna dag var det dags att åka hem till deras "lilla by" som låg vid en annan stad. Vi tog ett tåg och det tog ett tag innan vi kom dit och blev hämtade av Olivers mamma och blev körda till de två tvillingarnas hus. Där tillbringade vi första halvan kvällen med rena vodka shotar, vin och öl. Vi klämde ihop och för att åka till någon bar där det var för mycket folk och gick till en annan. Efter detta så åkte vi tillbaka till tvillingarna och sov.

Femte dagen åkte vi hem igen och tog det relativt lugnt och sov lite innan vi åkte och handlade lite så att jag och Sara kunde laga en svensk middag, det blev pannbiff och potatismos med gräddsås. Sedan gick vi till ett ställe som heter Escape och drack, Sara lyckades välta ett bord full med glas och annat. Rolig sista kväll.

Den sjätte dagen, eftersom jag inte sov, eller jag försökte men det gick inge vidare så gick jag upp för att ta en grogg men det fanns inge Bulit(Red Bull) eller något annat för den delen så jag tog skvätten som fanns kvar i en Bulit burk och började halsa i princip ren vodka. Alla andra gick och la sig efter detta men eftersom jag inte kunde sova satt jag uppe tills 9 då vi skulle gå upp och surfade runt på nätet. Sedan var det dags att åka till flygplatsen och eftersom jag var full så var jag osäker på om jag skulle få åka med. När vi skulle checka in bagaget så frågade han mig om jag visste var jag skulle. Det måste betyda att jag inte såg så bra ut eller att jag luktade en del alkohol.

Hur som helst, allt har varit kanon och Sara tack för den här resan, har varit en upplevelse som jag aldrig kommer att glömma. Tack Oliver och Jeroen för att vi fick bo hos er och att ni visade oss Amsterdam!


hem igen

Nu ska vi snart aka hem igen och det kanns nastan lite skont efter allt festande och sa vidare. Nagon som jag har reflekterat over under min vistelse har ar att det ar sa oppet med att roka pa och aven att ta tyngre grejer. Kanns bra att vi inte har sant i Sverige,

Har varit uppe hela natten nu och festat sa jag ar ratt sa sliten men det blir en uppdatering nar jag kommer hem.

RSS 2.0